Selecteer een pagina

Happy Saffron kan de klachten van PMS, burn-outs en depressies aanzienlijk verminderen.

De voordelen van een voedingssupplement met saffraan

  • Boordevol antioxidanten die de cellen in uw lichaam beschermen
  • Kan helpen bij het verminderen van lichte tot matige depressies
  • In het bezit van kankerbestrijdende eigenschappen
  • PMS-klachten kunnen aanzienlijk worden verminderd en zelfs volledig worden bestreden
  • Kan bijdragen aan een positieve uitwerking op het humeur; vandaar de bijnaam zonneschijn-kruid

Happy Saffron is een voedingssupplement met saffraan; een waardevol ingrediënt wanneer u kampt met PMS- klachten, een lichte tot matige depressie of burn-out klachten.

Maar wat is saffraan?

Saffraan is een specerij dat boordevol zit met antioxidanten die helpen uw cellen te beschermen tegen oxidatieve stress, PMS, lichte depressies en burn-out klachten. In de oudheid namen de Grieken deze specerij al in om hun humeur, stemming en libido te verbeteren (2).

Een ware krachtpatser

Saffraan bestaat uit een grote hoeveelheid plantaardige stoffen die werkzaam zijn als antioxidanten. Deze antioxidanten helpen de cellen in uw lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en oxidatieve stress. De meest opvallende antioxidanten in saffraan zijn crocin, crocetin, safranal en kaempferol (2).

Saffraan dankt zijn mooie rode kleur aan de antioxidanten crocin en crocetine. Dit zijn carotenoïde pigmenten die antidepressieve eigenschappen kunnen bevatten en hersencellen kunnen beschermen tegen progressieve schade. Ook kunnen zij ontstekingen verbeteren, eetlust verminderen en daardoor helpen bij het verliezen van overtollig gewicht (2,3).

De uitgesproken smaak en aroma dankt dit kostbare goedje aan het bestandsdeel safranal. Uit onderzoek is gebleken dat dit antioxidant het humeur, geheugen en leervermogen kan verbeteren en de hersencellen kan beschermen tegen oxidatieve stress (4).

Het laatste belangrijke bestandsdeel van saffraan is kaempferol; een antioxidant dat in verband wordt gebracht met vele gezondheidsvoordelen, zoals het verminderen van ontstekingen en depressies. Ook zou deze plantaardige stof anti-kanker eigenschappen bevatten (2,5).

 

“In de oudheid namen de Grieken deze specerij al in om hun humeur, stemming en libido te verbeteren”

 

De positieve uitwerking op depressies

In een samenvatting van vijf verschillende studies zijn een aantal interessante bevindingen te lezen over het kruid saffraan. Proefpersonen die kampten met een milde tot matige depressie voelden hun mentale gesteldheid na verloop van tijd veranderen. Zij merkten dat hun depressieve klachten afnamen waardoor zij beter in hun vel zaten (6).

Uit andere onderzoeken is gebleken dat het innemen van 30 mg saffraan net zo effectief is als het innemen van de bekende antidepressiva, zoals Fluoxetine, Imipramine en Citalopram. Bovendien heeft saffraan – in vergelijking tot andere medicijnen tegen depressiviteit – minder bijwerkingen (7,8,9).

De uitslagen van deze onderzoeken zijn ontzettend veelbelovend. Echter moeten er in de toekomst meer studies plaatsvinden waaraan meerdere proefpersonen deelnemen, zodat een voedingssupplement met saffraan officieel als behandeling tegen depressie kan worden aangeprezen.

Kankerbestrijdende eigenschappen

In diverse reageerbuisstudies is aangetoond dat saffraan selectief darmkankercellen kan onderdrukken en doden. Dit positieve effect is ook van toepassing op de huid, prostaat, longen, borst, baarmoederhals, het beenmerg en andere soorten kankercellen. Ook kan het belangrijkste bestandsdeel van saffraan, crocine, kankercellen gevoeliger maken voor chemotherapie waardoor ze eerder worden vernietigd (10,11).

PMS-symptomen verminderen

PMS is een aandoening die zich voordoet voor het aantreden van de menstruatie. De aandoening brengt zowel fysieke, emotionele als psychologische symptomen met zich mee. Uit studies is gebleken dat saffraan de klachten van PMS kan verminderen en zelfs in staat is deze volledig te bestrijden (13).

De vrouwen die deelnamen aan de studies hadden een leeftijd tussen de 20 en 45 jaar oud. De vrouwen die het supplement met saffraan tot zich namen, hadden minder last van hoofdpijn, prikkelbaarheid, hongeraanvallen en overige PMS-klachten. Een andere studie toonde aan dat simpelweg het ruiken aan saffraan de symptomen angst en stress voor 20 minuten kon bestrijden (12).

Saffraan als afrodisiacum

Een afrodisiacum is een middel dat helpt bij het versterken van het libido. Diverse studies hebben aangetoond dat saffraan kan helpen bij het verbeteren van het libido (14). Het bleek met name effectief voor mensen die in het dagelijks leven antidepressiva gebruiken (15).

 

“De vrouwen die het supplement met saffraan tot zich namen, hadden minder last van hoofdpijn, prikkelbaarheid, hongeraanvallen en overige PMS-klachten”