Selecteer een pagina

In 2018 had ruim 17% van de werknemers last van burn-out klachten. In 2007 lag dit aantal nog op 11%. Deze stijging zou vooral te wijten zijn aan de steeds toenemende werkdruk die mensen ervaren en het gebrek aan autonomie in hun werk. Een nog verontrustender cijfer, is dat van het aantal werknemers dat wegens werkstress niet aan het werk kán: ruim 35%. Hiermee is werkstress de belangrijkste oorzaak bij werk gerelateerd verzuim. Regelmatig wordt medicatie, zoals bijvoorbeeld kalmeringsmiddelen, antidepressiva en slaapmedicatie voorgeschreven. Maar is dit wel de beste keuze? Ben je met burn-out klachten wel geholpen met dit soort risicovolle medicijnen?

Wat is een burn-out?

Bij een burn-out voel je je lichamelijk, mentaal en emotioneel totaal uitgeput, of ‘opgebrand’. Het lukt niet meer om te presteren en om je te concentreren. Ook het onderhouden van relaties en deelnemen aan sociale activiteiten kost erg veel moeite. Heel vaak gaat langdurige werkstress vooraf aan een burn-out. Bij een burn-out zijn de belangrijkste symptomen:

 • Totale uitputting en niet meer in staat om op te laden
 • Problemen met concentreren en het geheugen
 • Het gevoel incompetent te zijn
 • Een gevoel van falen
 • Slaapproblemen
 • Lichamelijke spanningsuitingen: hoofdpijn, maagpijn, spier- en gewrichtspijn

Gebruik van saffraan helpt tegen burn-out klachten

Dat saffraan helpt bij een burn-out is al langer bekend, net als de positieve werking van saffraan bij slaapproblemen, PMS, dementieklachten en een onrustig gevoel. Steeds vaker wordt saffraan gebruikt om klachten van een burn-out te verlichten, en dat is geen wonder; van dure geneesmiddelen wordt steeds meer bekend over de risico’s die deze medicijnen met zich meebrengen. Saffraan extract is een natuurlijk middel dat bewezen effectief is, en even belangrijk: het is veilig.

Medicatie bij een burn-out

Om burn-out klachten te verlichten, worden regelmatig kalmeringsmiddelen (benzodiazepinen) voorgeschreven. Hoewel deze in eerste instantie lijken te werken – de negatieve gevoelens en de slaapproblemen worden minder – komt dit alleen door de dempende werking. Je wordt dus niet beter van deze medicatie, de klachten worden enkel ‘verbloemd’. Daarnaast hebben deze medicijnen erg vervelende bijwerkingen. Zo werkt het erg versuffend, waardoor autorijden tijdens het gebruik niet is toegestaan. Maar het meest hinderlijke is de verslavende werking. Hierdoor komt een aanzienlijk aantal mensen nooit meer van deze medicatie af. Kan je er wel mee stoppen, dan volgt vaak een terugval, waarbij klachten nog erger terugkomen dan dat ze voorheen waren. Ook geven deze middelen op termijn veel kans op evenwichtsstoornissen, geheugenproblemen en een verhoogd risico op botbreuken.

Saffraanextract is een veilig alternatief

Gelukkig zijn er ook natuurlijke middelen die wél echt helpen bij een burn-out. Zo is van saffraan in verschillende onderzoeken aangetoond dat het een positieve werking heeft. Saffraan zorgt in het brein voor een toename van stemming gerelateerde neurotransmitters. Verschillende studies lieten zien dat het gebruik van saffraan een beduidend verschil gaf in gemoedstoestand. Ook werd aangetoond dat hersenen beter werken onder zware stress, dankzij saffraan. Over het algemeen is over het middel bekend dat het zorgt voor rust in het brein en een beter slaappatroon. Daarnaast worden er minder gevoelens van angst ervaren. 

Saffraan helpt tegen burn-out klachten, zónder vervelende bijwerkingen

Dat in verschillende onderzoeken is aangetoond dat saffraan werkt tegen burn-out klachten, is een feit. Nog mooier is dat er bij gebruik van de aanbevolen dosering geen sprake is van vervelende bijwerkingen. De voedingssupplementen zijn uitvoerig getest en veilig bevonden. Natuurlijk moet je zelf ook aan de bak; optimaliseer je slaapritme, eet gezond, stop ongezonde gewoontes als roken en overmatig alcoholgebruik. En dan is er het nodige psychische werk te verzetten. Happy Saffron, voedingssupplementen met saffraanextract ondersteunen je eigen capaciteiten om dit aan te pakken. Natuurlijk is dat niet met één capsule geregeld, maar je zult snel effect op je gemoedstoestand merken.

Happy Saffron: betrouwbaar en doeltreffend bij burn-out klachten.

Met Happy Saffron ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit saffraanextract. Al onze ingrediënten voldoen aan de strenge eisen van de Nederlands Voedings – en Warenautoriteit (NVWA). Bestel Happy Saffron en ervaar zelf hoe een natuurlijk product jou kan helpen bij je burn-out.

Literatuur

 1. Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA), 2019
 2. Jahnsen et al. The problems of long-term treatment with benzodiazepines and related substances. Dtsch Arztebl Int 2015.
 3. Lader M et al. Withdrawing Benzodiazepines in Patients with Anxiety Disorders. Curr Psychiatry Rep 2016.
 4. Donoghue J et al.. Usage of benzodiazepines: a review. Int J Psychiatry Clin Pract 2010.
 5. Ettehadi, H., Mojabi, S. N., Ranjbaran, M., Shams, J., Sahraei, H., Hedayati, M., & Asefi , F. (2013). Aqueous extract of saff ron (Crocus sativus) increases brain dopamine and glutamate
 6. Agha-Hosseini, M., Kashani, L., Aleyaseen, A., Ghoreishi, A., Rahmanpour, H. A. L. E. H., Zarrinara, A. R., & Akhondzadeh, S. (2008). Crocus sativus L.(saff ron) in the treatment of premenstrual syndrome: a double-blind, randomised and placebo-controlled trial. BJOG: An International Journal of Obstetrics & Gynaecology, 115(4), 515-519.