Selecteer een pagina

Saffr’Activ® is een puur en natuurlijk ingrediënt, verkregen uit de beste delen van de Crocus Sativus (oftewel: de saffraan bloem). De saffraan bloem groeit voornamelijk in Iran, Griekenland en Spanje. Saffraan zorgt in het brein voor een toename van stemmingsgerelateerde neurotransmitters. Verschillende studies laten zien dat het gebruik van saffraan een positief effect heeft op de gemoedstoestand.

Saffraan heeft een bewezen effectieve werking bij klachten als:

  • Burn-out
  • Stress en spanning
  • Slaapproblemen
  • Menstruatieklachten en PMS/ PMDD
  • Erectieproblemen
  • OCD (obsessieve compulsieve dwangstoornis)
  • Bij lichte vorm van Alzheimer

In een samenvatting van vijf verschillende studies, zijn een aantal interessante bevindingen te lezen over het kruid saffraan. Proefpersonen die kampten met een milde tot matige depressie, voelden hun mentale gesteldheid na verloop van tijd veranderen. Zij merkten dat hun depressieve klachten afnamen, waardoor zij beter in hun vel zaten (6).

Daarom kiezen wij voor Saffr’Activ®

Bij Happy Saffron staat kwaliteit voorop. Daarom kiezen wij voor Saffr’Activ®. De kwaliteit van het saffraan extract is dermate constant, dat wij het extract uitstekend kunnen gebruiken voor Happy Saffron voedingssupplementen.

Effectieve bestanddelen

Saffr’Activ® is rijk aan vele actieve stoffen en is gestandaardiseerd op minimaal 3% crocins, gegarandeerd door strikte UV- en HPLC-detectieanalyses en boven de 2% Safranal (door UV).

Saffr’Activ® is GMO-vrij en bevat geen allergenen, pesticiden of zware metalen.

Safranal

Safranal is een organische verbinding die voorkomt in saffraan en verantwoordelijk is voor het aroma ervan. Uit onderzoek blijkt dat dit antioxidant het humeur, geheugen en leervermogen kan verbeteren en de hersencellen kan beschermen tegen oxidatieve stress (4).

Crocine

Een van de belangrijkste componenten die in saffraan zit, is crocine. Crocine is een chemische verbinding uit de carotenoïden, die voorkomt in de bloemen van de saffraan krokus (Crocus sativus, hier ontleent de stof haar naam aan). In zuivere toestand vormt crocine kristallen met een intens rode kleur. Saffraan dankt dan ook zijn mooie rode kleur aan de antioxidanten crocine en crocetine.

Onlangs werd aangetoond dat crocine positieve effecten heeft op de niet-REM-slaapcyclus bij muizen. Tijdens deze diepe slaapstadia wordt het immuunsysteem versterkt en krijgen je lichaam en brein de kans om zichzelf te herstellen.

Ook toonden kleinschalige studies bij mensen aan dat dagelijkse orale toediening van crocetin, een metaboliet van crocine, bijdraagt ​​aan het verbeteren van de slaapkwaliteit en lichamelijke vermoeidheid vermindert.

Hoe wordt Saffr’Activ gemaakt?

Saffr’Activ® is een puur en natuurlijk ingrediënt, verkregen uit de beste delen van de Crocus Sativus (saffraan bloem).

De saffraan bloem groeit voornamelijk in Iran, Griekenland en Spanje. Iran is verantwoordelijk voor 85-90% van de saffraan productie. Men gebruikt hiervoor namelijk alleen de rode stigma’s, welke in de herfst worden geoogst. In de vroege ochtend worden de bloemen verzameld die maar net tot bloei komen. Vervolgens plukt en verzamelt men handmatig de individuele stempels. Eenmaal geplukt, worden de stempels gedroogd en volgens nauwkeurige temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden bewaard. Er zijn maar liefst 150.000 tot 220.000 bloemen nodig om één kilo saffraan te produceren.

Gepatenteerd proces

Saffr’Activ® is een merknaam van GPE. Zij produceren verschillende grondstoffen, waaronder de Saffr’Activ®. GPE importeert saffraan uit Iran, omdat ze daar de hoogste kwaliteit leveren. Na aankomst in Europa, wordt de saffraan in Frankrijk verwerkt tot een extract. Dit gebeurt door middel van een gepatenteerd proces. Het extract heeft altijd dezelfde hoge standaard, waardoor een stabiele, hoge kwaliteit gegarandeerd is.

Saffraan extract is dus een natuurlijk middel, dat bewezen effectief is. Maar minstens zo belangrijk: je kunt het veilig gebruiken.